Στο «σφυρί» βγαίνουν βίλες «επωνύμων» της σόουμπιζ

Σεπτέμβριος 3, 2019


Στο «σφυρί» βγαίνουν βίλες «επωνύμων» της σόουμπιζ.Στις 4 Σεπτεμβρίου πλειστηριάζονται δύο κτήματα του Πέτρου Κωστόπουλου στη Μύκονο. Πρόκειται για ένα αγροτεµάχιο έκτασης 6.125 τ.µ. που βρίσκεται στη…


Διαβάστε περισσότερα...

Στο «σφυρί» βγαίνουν βίλες «επωνύμων» της σόουμπιζ.

Στις 4 Σεπτεμβρίου πλειστηριάζονται δύο κτήματα του Πέτρου Κωστόπουλου στη Μύκονο. Πρόκειται για ένα αγροτεµάχιο έκτασης 6.125 τ.µ. που βρίσκεται στη θέση Χουλάκια-Ανερούσκα (ή Αναρούσικα) της κοσμοπολίτικης Μυκόνου, µε το ακίνητο να βγαίνει σε πλειστηριασµό σε τιμή (πρώτης προσφοράς) 46.795 ευρώ. Το δεύτερο αγροτεµάχιο βρίσκεται στην ίδια περιοχή και είναι έκτασης 6.017 τ.µ., ενώ η αντίστοιχη τιμή έχει οριστεί στα 45.970 ευρώ. Τα δύο αυτά αποκτήματα του άλλοτε ισχυρού άνδρα των media είναι άρτια και οικοδοµήσιµα, αλλά ήδη κατασχεθέντα για οφειλές 50.000 ευρώ στην τράπεζα Eurobank. Να υπενθυμίσουμε, ότι ο Πέτρος Κωστόπουλος είδε το προηγούμενο διάστημα την πολυτελέστατη (ένα από τα ακριβότερα οικήματα) βίλα της οικογένειας στη Φιλοθέη να αλλάζει χέρια και να καταλήγει στον πρώην αντιπρόεδρο της Jumbo, Ευάγγελο Παπαευαγγέλου (με άλλες περιπέτειες ο τελευταίος στο ενεργητικό του), ενώ πλέον δεν του ανήκει ούτε το εξοχικό της Μυκόνου. Το σπίτι αυτό, το έχτισε τη δεκαετία του ’90, όταν και μεσουρανούσε επιχειρηματικά, µε αποτέλεσμα λόγω χρεών η βίλα των 1.500 τ.µ. να πωληθεί τελικά στους πάμπλουτους κοµµωτές Άλαν Πίτερς Ρέτζιναλντ και Τζον Τσαρλς Γουόρθινγκτον.

Σειρά έχει ο Γιώργος Κύρτσος στις 6 Σεπτέμβρη καθώς βγαίνουν στο σφυρί δύο διαμερίσματά του σε γνωστό δρόμο του Κολωνακίου. Οι τιµές πρώτης προσφοράς είναι 182.000 ευρώ και 70.000 ευρώ αντίστοιχα. Συνολικά θα βγουν τρία ακίνητα σε πλειστηριασμό, τα οποία τα απέκτησε ως κληρονομιά από τον πατέρα του το 1955, όταν και ήταν μόλις 3 ετών. Πρόκειται για ένα ισόγειο διαμέρισμά 56 τ.μ και ένα δεύτερο 84 τ.μ., µε δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι, λουτρό, κουζίνα, δωµάτιο υπηρεσίας και WC υπηρεσίας. Σημειώνεται δε πως τον περασμένο Μάρτιο η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε οµόφωνα την άρση ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου για υπόθεση χρεών του προς το ∆ηµόσιο, που υπολογίζονται συνολικά στα 627.000 ευρώ. Ο ίδιος μάλιστα, τοποθετήθηκε για αυτό με ανάρτησή του στα Social Media αλλά και στον Τύπο, λέγοντας: «Για µένα η άρση της ασυλίας είναι θέμα αρχής, γιατί θεωρώ ότι οι πολιτικοί πρέπει να έχουν την ίδια ακριβώς μεταχείριση απέναντι στον νόμο όπως οι πολίτες» και κατά τον ίδιο τρόπο ανέφερε πως τρία ακίνητά του θα πλειστηριαστούν.

Σε σε ηλεκτρονικό πλειστηριασµό τίθεται στις 11 του μήνα το εμπορικό σήμα «Outlet Carouzos», το οποίο και ανήκει στα αδέλφια Μανώλης και Βασίλης Καρούζος, για ποσό οφειλής 1.381.316 ευρώ. Πρόκειται για ένα εµπορικό σήμα με ιστορία άνω των 18 χρόνων στον χώρο των ειδών ενδύσεως, υποδήσεως, δερµάτινων ειδών, καλλυντικών και αρωµάτων. Η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2.900.000 ευρώ. Τα καταστήµατα Καρούζος προτιµούσαν πολλοί επώνυµοι, µε τον όμιλο να φτάνει στην ακμή του τα 24 καταστήµατα! Η «κατρακύλα» φαίνεται να ξεκίνησε το 2008, µε τον όµιλο να διατηρεί την επόµενη τριετία µόλις 10 από τα 24 καταστήµατα. Το 2012 οι αυξανόµενες ζηµίες οδήγησαν τους ιδιοκτήτες στην υπαγωγή στο άρθρο 99.

Την ίδια μέρα βγαίνει σε πλειστηριασμό η μονοκατοικία της παρουσιάστριας και κουμπάρας των Στεφανίδου – Ευαγγελάτου, Αλεξάνδρας Καπελετζή και του συζύγου της, Μάκη Σεριάτου.  Ο σύζυγός της διατηρούσε για πολλά χρόνια µία από τις κορυφαίες διαφημιστικές εταιρείες, µε την οικονομική κρίση να τον οδηγεί στην κατάρρευση και τα δικαστήρια µε συνεργάτες και πελάτες να διαδέχονται το ένα το άλλο. Το σπίτι της οικογένειας που αναμένεται να αλλάξει χέρια βρίσκεται στο Κεφαλάρι. Η συνολική έκταση του οικοπέδου ανέρχεται στα 1.084,87 τ.µ., µε την κύρια κατοικία να εκτείνεται σε 540 τ.µ. και τα υπόλοιπα να αποτελούν αυθαίρετα τμήματα. Η βίλα διαθέτει κα πισίνα 54 τ.µ. και βγαίνει σε πλειστηριασµό για χρέη του ζευγαριού προς την τράπεζα Alpha Bank συνολικού ύψους 400.000 ευρώ. Η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 645.000 ευρώ για το 50% που ανήκει στον Μάκη Σεριάτο και 645.000 ευρώ για το υπόλοιπο 50% που ανήκει στη σύζυγό του.

Το οινοποιείο της εταιρείας Μπουτάρη στη γραφική Σαντορίνη αναμένεται να πλειστηριαστεί στις 18 Σεπτεµβρίου. Ήταν το 1995 όταν οι επιχειρηματικοί δρόμοι του Kώστα και του Γιάννη Μπουτάρη χώρισαν, µε τον πρώτο να «κατοχυρώνει» την ιστορική εταιρεία «Mπουτάρης Oινοποιητική» και τον πρώην δήµαρχο Θεσσαλονίκης να τραβά το δικό του δρόµο δημιουργώντας το «Kτήµα Kυρ Γιάννης». Ωστόσο, η «Mπουτάρης Oινοποιητική» αντιµετώπιζε πολλά προβλήµατα και το 2017 συµφωνήθηκε ένα σχέδιο εξυγίανσης που επικυρώθηκε από το Πολυµελές Πρωτοδικείο Βέροιας. Ωστόσο, δεν τηρήθηκε τίποτα από τα συµφωνηθέντα, µε αποτέλεσμα να έχει ήδη δρομολογηθεί να βγουν στο σφυρί δύο αμπελώνες αλλά και το οινοποιείο της «Mπουτάρης» στη Σαντορίνη. H πρώτη τιµή προσφοράς συνολικά φτάνει το 1,21 εκατ. ευρώ, ενώ οι πλειστηριασμοί των τριών ακινήτων της οινοποιητικής εταιρείας πραγματοποιούνται λόγω οφειλής ύψους 1.000.000 ευρώ στην Alpha Bank.

Στα τέλη Σεπτεµβρίου πλειστηριάζεται και χώρος 7.666 τ.µ. που ανήκει στην εταιρεία του Λάκη Γαβαλά στην Παιανία. Το fashion icon, µόδιστρος και επιχειρηματίας είχε αγοράσει το 2009 το οικόπεδο, το οποίο διαθέτει κτίσμα-βιοτεχνία επεξεργασίας γαλακτοκοµικών προϊόντων και είναι συνολικής επιφάνειας 1.388 τ.µ. Ο πλειστηριασµός πραγματοποιείται για χρέη ύψους µόλις 100.000 ευρώ της εταιρείας του Λάκη Γαβαλά προς την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας προς ειδική εκκαθάριση, ενώ η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 494.000 ευρώ.

Εκτός από τα δικαστήρια µε την πρώην σύζυγό του Έµη Ζησιοπούλου (πρώην Λιβανίου), ο Αντώνης Λιβάνιος καλείται να αντιμετωπίσει και τον πλειστηριασµό τριών διαμερισμάτων του στο κέντρο της Αθήνας. Στις 26 Σεπτεµβρίου βγαίνουν στο σφυρί λόγω χρεών σε τράπεζα τρία διαμερίσματα στην οδό Σοφοκλέους και στον 8ο όροφο πολυκατοικίας, τα συμβόλαια των οποίων είχαν γίνει στο γραφείο της συζύγου του Γιώργου Βουλγαράκη, Αικατερίνης Πελέκη. Το πρώτο διαµέρισµα είναι 74 τ.µ., το δεύτερο 97 τ.µ. και το τρίτο µόλις 30 τ.µ., ενώ η τιµή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στα 103.000 ευρώ.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος καλείται να αντιµετωπίσει ακόµη µια περιπέτεια, καθώς στις 23 Οκτωβρίου βγαίνει στο σφυρί το γραφείο του στο Κολωνάκι. Ο γνωστός ποινικολόγος πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος µε τον πλειστηριασµό του πολυτελούς του γραφείου, εξαιτίας χρεών ύψους 100.000 ευρώ σε γνωστή τράπεζα. Το ιστορικό δικηγορικό γραφείο, που εκτείνεται σε 213 τετραγωνικά µέτρα, θα έχει τιµή εκκίνησης τα 441.000 ευρώ. Το ακίνητο βαρύνεται µε προσημείωση τράπεζας ύψους 720.000 ευρώ, υποθήκη υπέρ της ∆ΟΥ Αθηνών ύψους 851.000 ευρώ (2014) και δύο αναγκαστικές κατασχέσεις συνολικού ύψους 879.000 ευρώ. Μάλιστα, τον περασμένο Μάιο είχαν κατασχεθεί έπιπλα εξαιτίας δύο ακάλυπτων επιταγών, ύψους 50.000 ευρώ, µε το θέμα να λήγει τελικά ομαλά λίγες ώρες αργότερα. Επίσης, πριν μερικούς μήνες φαίνεται ότι στράφηκαν κατά του γνωστού δικηγόρου και επτά υπάλληλοι του δικηγορικού του γραφείου, διεκδικώντας δεδουλευµένα δύο µηνών και αποζηµιώσεις.

Το διαβάσαμε εδώΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.